Úvod / Vaření / Ostatní / Seznamte se s druhy italských těstovin 1/2
Seznamte se s druhy italských těstovin 1/2
- autor: Redakce
Katalog pro kutily přidat/editovat firmu
Stavební materiály | Nářadí | Recepty | Okrasné rostliny | Užitkové rostliny | Zvířata | Katalog firem |
Spaghetti
Známé špagety. Jenže klasické italské špagety jsou jiné než ty u nás. Jsou vyrobené z hrubé mouky a tak jsou navrchu hrubé. Díky tomu tak udrží omáčky, se kterou se podávají a tak se také mnoho lépe konzumují. Duté špagety se pak nazývají bucatini a ne maccheroni, tedy makarony, jak si mnozí myslí. Poslední jmenované jsou u nás známá kolínka. Trocha zmatku, pramenící asi z původní neznalosti.
Pappardelle
Postupně si získávají oblibu i v českých restauracích. Jedná se o klasické italské těstoviny, široké a dlouhé nudle, které jsou zamotány do klubíčka. Po uvaření jsou spíše jako tenké plátky lasagní a tak se dobře konzumují.
Fettuccine
Podobné jsou populární těstoviny fettuccine, což jsou také široké nudle, jakoby rozválené špagety – dá se pro neznalce označit, aby si je dokázali představit. Hodně podobné fettuccine jsou tagliatelle, což jsou také široké a dlouhé nudle, ale o něco tenčí, než fettuccine.
Lasagne
Široké a krátké plátky těstovin, které jsou známe po celém světě speciální přípravou i na pohled. Těstoviny se zapékají a prokládají masovou směsí a polévají bešamelem. Na celém světě si získali řadu příznivců. K lasagním lze přirovnat cannelloni, což jsou trubičky, které je plní směsí a zapékají jako lasagne.
UPOZORNĚNÍ
Doporučení, rady, návody, postupy a informace zveřejněné na stránkách KUTILweb.cz nenahrazují odborné postupy, zákony a informace a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli vždy nejprve konzultovat s odborníkem z daného oboru a vše si důkladně ověřit. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti. Za to se předem omlouváme.
Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal