Úvod / Vaření / Ostatní / Seznamte se s druhy italských těstovin 2/2
Seznamte se s druhy italských těstovin 2/2
- autor: Redakce
Katalog pro kutily přidat/editovat firmu
Stavební materiály | Nářadí | Recepty | Okrasné rostliny | Užitkové rostliny | Zvířata | Katalog firem |
Ravioly
Nejslavnější plněné těstoviny. Ravioly jsou tvaru čtverečků a nejčastěji se plní masovou směsí. Běžně se u nás nazývají také jako těstovinové taštičky. Lidé si občas ravioly pletou s tortellini, což jsou také plněné těstoviny, ale tvaru malého prstýnku, jakoby koláčku.
Farfalle
Popularitu mají farfalle zejména u dětí. Farfalle jsou těstoviny tvaru roztomilých mašliček. Díky anatomii se tak snadno nabírají a konzumují a také se na nich dobře drží omáčka. Oblíbené jsou do těstovinových salátů, protože skutečně vypadají dobře na oko.
Penne
Duté těstoviny, které mají kraj zkosený. Díky tomu se dobře a snadno konzumují a dost často se podávají k masu, zvláště kuřecímu a omáčce. U nás velice často k sýrové omáčce, což tolik italské není, ale zase je možno si takto těstoviny vybavit. Jsou jediné se zkoseným okrajem.
Gnocchi
I když je lidé u nás často vyslovují jako „gnoči“, správně se čte: „ňoky“. Jsou to bramborové těstoviny, tedy zcela jiné struktury než všechny výše jmenované. Malé bramborové nočky jsou populární s masovými, ale i zeleninovými směsmi. Gnocchi se nejčastěji vyrábí z brambor, ale také mohou být z kukuřičné mouky, nebo částečně mouky.
UPOZORNĚNÍ
Doporučení, rady, návody, postupy a informace zveřejněné na stránkách KUTILweb.cz nenahrazují odborné postupy, zákony a informace a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli vždy nejprve konzultovat s odborníkem z daného oboru a vše si důkladně ověřit. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti. Za to se předem omlouváme.
Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal